3/20/2012

Ja és primavera a l'IES Laurona


L'objectiu d'aquesta activitat és molt senzill. Només cal que escriviu, imagineu, busqueu i estampeu en un full algun poema que tinga com a tema principal la primavera. I que cerqueu o inventeu almenys cinc refranys que giren al voltant de l'estació primaveral.

Escriviu, primer, en un full en blanc. Feu una recopilació de motius primaverals i, després, passeu-ho a net. La data límit de lliurament de treballs és el dimarts 3 d'abril.

Aquesta és una activitat que es desenvolupa en coordinació amb el departament de Biologia. Els poemes o refranys seran penjats per les parets de l'institut el dia 4 d'abril, amb motiu dels actes programats per les vacances de Pasqua.
Margalló (Chamaerops humilis). Es tracta de l'única palmera europea. Arbust de tronc cilíndric acabat amb un grup de fulles grans i rígides en forma de ventalls. Floreix a la primavera i el seu fruit és un dàtil de gust aspre. S’adapta a tot tipus de terreny, i sol formar matolls densos. Amb les fulles tractades es fa la "llata", materia primera per a fer barrets, cistelles, graneres, cabassos, etc.
Estepa (Cistus albidus) És un arbust típic de la Mediterrània. Les fulles són verdes i blanquinoses. Floreix de primavera a estiu
Que us siga plaent la recerca tant com la lectura.

Exemples de refranys:
Aigua de primavera, si no és torrencial, omple la panera
Oreneta primerenca, primavera calorenca
Una cuca no fa estiu ni una flor fa primavera

Per saber més podeu visitar:  http://refranyer-tematic.blogspot.com/2008/02/primavera.html

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mola, esto seguro que lo apruebo con un ... NO LO DIGO :3

Anònim ha dit...

quien a sidoo el que a comentado esoo jajaj ..... peroo sii esta muy biien ^^

PRESENTACIÓ

Aquest és un espai dedicat a la matèria València, llengua i literatura, un lloc d’encontre per a l’alumnat interessat a aprendre i cercar nous camins d’aprenentatge envers el seu idioma en el cicle de Secundària. Creat amb la intenció de complimentar les sessions de classe, en aquesta finestra trobareu conceptes teòrics i pràctics i també recursos lingüístics per conéixer més a fons la realitat lingüística que ens envolta com a persones. D’altra banda, des d’aquest món virtual se us explicarà propostes de treball i d’activitats, maneres de redactar i crear textos literaris; i també dates de proves escrites i de possibles projectes avaluables, com ara ressenyes o produccions textuals. Espere que us siga profitós i que em feu saber els vostres suggeriments i comentaris. Benvinguts doncs, estimats alumnes. El curs 2010-2011 és vostre!

IESTUDIANTS N.1

Paròdies valencianes